Krimidoma.cz - Krimi zprávy

Hlavní nabídka
Hlavní zprávy
Fotogalerie nehod
Krimi zprávy TV Prima

Krimi zprávy z regionu

05.01.2010, 09:39 hod.

Deset let unikal policii. Zadržel ho syn majitele přepadené benzínky

Domažlice: Syn majitele čerpací stanice na Domažlicku pronásledoval lupiče prchajícího na kole, který se mu vloupal do objektu a odcizil cigarety. Podnikatele nezastavila ani skutečnost, že jej lupič ohrožoval střelnou zbraní a pachatele se mu podařilo zastavit, řekla v úterý mluvčí policie Vladislava Čejková.

"Zloděj vnikl do čerpací stanice v obci Chodská Lhota v noci na sobotu 2. ledna, rozbil skleněné výplně okna a odcizil 276 krabiček cigaret různých značek. Vloupání zjistil majitel čerpací stanice se svým synem. Ten začal pronásledovat pachatele, který odjížděl od benzínky na jízdním kole," řekla mluvčí Čejková. Mladý muž dostihl lupiče s kolem poblíž obce Loučim, kde se ho pokusil zadržet. Pachatel ho však ohrožoval střelnou zbraní. Vyšetřování prokázalo, že šlo o plynovou pistoli.

Když ozbrojený lupič zjistil, že je zle, odhodil na poli cigarety a snažil se opět ujet na kole. Na místo však již přijela hlídka policistů ze Kdyně, kterou syn majitele telefonicky informoval. Na výzvu policistů pachatel odhodil plynovou pistoli a hlídce se vzdal. Následně se přiznal k tomu, že se vloupal do čerpací stanice.

"Vyšetřování případu prokázalo, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže z Klatov, který byl na útěku před spravedlností od roku 2000, kdy se chtěl vyhnout výkonu trestu za jiný trestný čin. Nejméně čtyři roky se zdržoval na Slovensku, kde však spáchal rovněž majetkovou trestnou činnost, za kterou si tam odpykal trest odnětí svobody a následně byl vyhoštěn zpět do České republiky," uvedla Čejková. Od té doby se měl zdržovat na různých místech na jihu Čech a v Plzeňském kraji. Jiná trestná činnost na okrese Domažlice mu dosud nebyla prokázána.

Za vloupání do benzínky v Chodské Lhotě je zadržený muž stíhán pro krádež. Vzhledem k tomu, že se po delší dobu skrýval, vydal Okresní soud v Klatovech příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kam byl následně po provedení nezbytných úkonů eskortován. "Vedení policie v Domažlicích děkuje synovi majitele benzínové čerpací stanice v obci Chodská Lhota za pomoc při dopadení pachatele," dodala mluvčí Vladislava Čejková.

zdroj: Mediafax
autor: Richard Benes





Komerční sdělení: 






Nejčtěnější za týden
Nejčtěnější za měsíc


Fotogalerie nehod
Náhodné foto (další foto zde)


Krádeže, loupeže, nehody, přestupky, vraždy, znásilnění.... Aktuální krimi zpravodajství ze všech měst ČR.

Celá ČR  Praha  Jižní Čechy  Jižní Morava  Severní Čechy  Severní Morava  Střední Čechy  Východní Čechy  Západní Čechy  Všechna města  Policie pátrá  Foto nehod
© Krimidoma.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Krimidoma.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: reklama@nekultura.cz
Krajská města:   Brno  České Budějovice  Hradec Králové  Jihlava  Karlovy Vary  Liberec  Olomouc  Ostrava  Pardubice  Plzeň  Praha  Ústí nad Labem  Zlín  
TOPlist