Krimidoma.cz - Krimi zprávy

Hlavní nabídka
Hlavní zprávy
Fotogalerie nehod
Krimi zprávy TV Prima

Krimi zprávy z regionu

22.02.2010, 10:18 hod.

Druhá důchodkyně přepadena ve Smiřicích

Smiřice: Hradečtí policisté zatím neúspěšně pátrají po neznámé pachatelce, která důchodkyním ve smiřických ulicích násilně vytrhává tašku z ruky.

Již druhý útok na starší ženu se odehrál ve čtvrtek 18. února letošního roku (2010). Seniorka žijící v Hradecké ulici se vydala patnáct minut po desáté hodině dopoledne na nákup do obchodu s potravinami nacházejícího se v Jiráskově ulici ve Smiřících. Nejprve prošla Hradeckou ulicí, poté kolem soukromé firmy zaměřující se na výrobu modelů autíček a dále pokračovala Hasičkou ulicí do centra města. Když míjela hasičskou zbrojnici, někdo jí chtěl zezadu vytrhnou tašku z ruky. Přepadená se snažila ze všech sil tašku ubránit. Po kratším přetahování se útočnici podařilo zmocnit tašky s peněženkou s osmi sty korunami. Důchodkyně při útoku upadla na zem a začala volat o pomoc. Po chvíli jí kolemjdoucí mladá žena pomohla vstát. Útočnice osmdesátileté ženě způsobila stržení kůže na třech prstech ruky. Po prvotním ošetření u obvodního lékaře byla sanitkou převezena na do královéhradecké fakultní nemocnice.

Celkovou škodu poškozená odhadla na 940 korun.

Přepadená přesně neví, zda-li na ni zaútočila žena či muž. Přesto si vzpomněla, že osoba na sobě měla šedou bundu a kalhoty a na hlavě černého kulicha, zpod kterého jí koukaly černé dlouhé vlasy svázané do culíku.

Podle policistů není vyloučeno, že možným pachatelem je žena, která již jednou ve Smiřicích zaútočila. Bylo to v pondělí 25. ledna 2010 krátce po desáté hodině dopoledne, kdy obětí byla osmasedmdesátiletá důchodkyně. Útok se odehrál před jejím domem v Labské ulici.

Případní svědci popsaného případu, kteří by mohli poskytnout informace důležité k jeho objasnění, se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Případ šetří policisté pro podezření ze spáchání zločinu loupeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na dva až deset let.

Policisté varují starší ženy před touto osobou, neboť je možné, že si v blízké době vytipuje další oběť.

Vhodnou prevencí před odcizením větší částky peněz je například jejich rozdělení na více míst (nejen do kabelky, ale i do vnitřních kapes kabátu, případně i jinam).

zdroj: Policie ČR - www.policie.cz
autor: nprap. Anna Pešavová





Komerční sdělení: 






Nejčtěnější za týden
Nejčtěnější za měsíc


Fotogalerie nehod
Náhodné foto (další foto zde)


Krádeže, loupeže, nehody, přestupky, vraždy, znásilnění.... Aktuální krimi zpravodajství ze všech měst ČR.

Celá ČR  Praha  Jižní Čechy  Jižní Morava  Severní Čechy  Severní Morava  Střední Čechy  Východní Čechy  Západní Čechy  Všechna města  Policie pátrá  Foto nehod
© Krimidoma.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Krimidoma.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: reklama@nekultura.cz
Krajská města:   Brno  České Budějovice  Hradec Králové  Jihlava  Karlovy Vary  Liberec  Olomouc  Ostrava  Pardubice  Plzeň  Praha  Ústí nad Labem  Zlín  
TOPlist