Krimidoma.cz - Krimi zprávy

Hlavní nabídka
Hlavní zprávy
Fotogalerie nehod
Krimi zprávy TV Prima

Krimi zprávy z regionu

15.02.2012, 09:45 hod.

Napadli policisty. Teď jim hrozí až čtyřleté tresty.

Kostelec nad Labem: Dne 9. února 2012, ve večerních hodinách, zasahovala hlídka místního obvodního oddělení, v Kostelci nad Labem, kde v rodinném domě měl třiadvacetiletý vnuk vyhrožovat, s nožem v ruce, fyzickým útokem, své sedmašedesátileté babičce. U ženy jeho chování vyvolalo důvodné obavy o zdraví, a proto se obrátila na policisty.

V době příjezdu hlídky se mladík již nacházel v jiné místnosti domu. Když s ním policisté poté co vyslechli oznamovatelku, chtěli hovořit, muž vyskočil z okna pokoje do zahrady a začal utíkat. Jeden z policistů podezřelého pronásledoval. Ten se ještě na zahradě otočil a pokusil se policistu udeřit kovovou lžící na boty, do hlavy. Policista útok odrazil a pokračoval v pronásledování muže. Zakrátko se k němu připojil i jeho kolega ve služebním voze a po chvíli podezřelého dostihli. Ten i nadále kladl policistům velmi aktivní odpor a donutil je k použití donucovacích prostředků. Přitom se ještě podezřelému podařilo pokousat jednoho z mužů zákona na rukou. Při použití donucovacích prostředků nebyl zadržený zraněn. Policistova drobná zranění si vyžádala lékařské ošetření.

Zadržený skončil v policejní cele. Dne 10. února 2012 zahájil policejní vyšetřovatel jeho trestní stíhání pro trestné činy násilí proti úřední osobě a nebezpečné vyhrožování, za které je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta. Obviněný byl následujícího dne na základě příkazu soudu umístěn do vazební věznice.

Dne 11. února 2012, kolem druhé hodiny ranní, byla přivolána policejní hlídka, z místního obvodního oddělení, na diskotéku, v Kralupech nad Vltavou. Zde dvojice mužů, ve věku dvaadvacet a osmnáct let, nejprve fyzicky napadla, v prostorech vestibulu, jednadvacetiletého muže, kterého bili pěstmi do obličeje a dalších částí těla a poté i jeho stejně starého známého, který mu přišel na pomoc. Tento se snažil útočníkům bránit. Prvnímu napadenému způsobili otřes mozku, se kterým byl ošetřen a ponechán v nemocnici na krátkodobé pozorování a druhému napadenému tržnou ránu nad okem, kterou si nechal následně ošetřit.

Agresivní chování útočníků neskončilo ani po příjezdu policistů. Starší z nich strčil do jednoho z mužů zákona a následně mu strhl hodnostní označení. Druhý na nic nečekal a pokusil se dalšího člena hlídky udeřit pěstí do hlavy. Policista útok, bez následků, odrazil. Víc již oba rváči nestihli. Za použití donucovacích prostředků byli zpacifikováni a následně eskortováni na policejní služebnu.

Ještě téhož dne zahájil policejní vyšetřovatel trestní stíhání dvojice pro trestné činy výtržnictví a násilí proti úřední osobě, za které je možno uložit trest odnětí svobody až na čtyři léta. Trestní řízení je nadále vedeno na svobodě.

zdroj: Policie ČR - www.policie.cz
autor: nprap. Václav Tichý





Komerční sdělení: 






Nejčtěnější za týden
Nejčtěnější za měsíc


Fotogalerie nehod
Náhodné foto (další foto zde)


Krádeže, loupeže, nehody, přestupky, vraždy, znásilnění.... Aktuální krimi zpravodajství ze všech měst ČR.

Celá ČR  Praha  Jižní Čechy  Jižní Morava  Severní Čechy  Severní Morava  Střední Čechy  Východní Čechy  Západní Čechy  Všechna města  Policie pátrá  Foto nehod
© Krimidoma.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Krimidoma.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: reklama@nekultura.cz
Krajská města:   Brno  České Budějovice  Hradec Králové  Jihlava  Karlovy Vary  Liberec  Olomouc  Ostrava  Pardubice  Plzeň  Praha  Ústí nad Labem  Zlín  
TOPlist