Krimidoma.cz - Krimi zprávy

Hlavní nabídka
Hlavní zprávy
Fotogalerie nehod
Krimi zprávy TV Prima

Krimi zprávy z regionu

02.04.2010, 09:57 hod.

Krkavčí matka utekla z porodnice od svých miminek

Pardubice: Tento týden, krátce před sedmou hodinou ráno, zazvonil telefon na Obvodním oddělení Pardubice I. Zaměstnanci zdravotnického zařízení jim oznámili, že se jim ztratila pacientka pouze v noční košili a na oddělení nechala své dvě novorozené děti.

Ze všeho nejdříve se policisté zajímali o její bydliště. Jelikož devětačtyřicetiletá žena měla trvalý pobyt v Chlumci nad Cidlinou, požádali o pomoc při prověrce v místě bydliště chlumecké kolegy. Ti doma ženu, po které byla sháňka, našli. Upozornili ji na to, že vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu by měla být v nemocnici. Ona jim údajně sdělila, že je se svým zdravotním stavem naprosto srozuměna a že lékaře nepotřebuje. Zájem údajně neměla ani o novorozená dvojčata.

Na první pohled by se mohlo jednat o spáchání trestného činu opuštění dítěte, ale není tomu tak. I novela trestního zákoníku mluví jasně.

Paragraf § 195 - opuštění dítěte nebo svěřené osoby
(1) Kdo opustí dítě nebo jinou osobu, o kterou má povinnost pečovat a která si sama nemůže opatřit pomoc, a vystaví ji tím nebezpečí smrti nebo ublížení na zdraví, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) na dítěti mladším tří let,
b) opětovně, nebo
c) na nejméně dvou osobách.

(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví.

(4) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 smrt.

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem nebyly naplněny znaky skutkové podstaty trestného činu. Nyní je osud dětí v rukou matky, sociálních úřadů, nebo soudů.

zdroj: Policie ČR - www.policie.cz
autor: nprap. Eva Maturová





Komerční sdělení: 






Nejčtěnější za týden
Nejčtěnější za měsíc


Fotogalerie nehod
Náhodné foto (další foto zde)


Krádeže, loupeže, nehody, přestupky, vraždy, znásilnění.... Aktuální krimi zpravodajství ze všech měst ČR.

Celá ČR  Praha  Jižní Čechy  Jižní Morava  Severní Čechy  Severní Morava  Střední Čechy  Východní Čechy  Západní Čechy  Všechna města  Policie pátrá  Foto nehod
© Krimidoma.cz  /  Publikování nebo další šíření obsahu serveru Krimidoma.cz je bez písemného souhlasu provozovatele stránek zakázáno!  /  Kontakt: reklama@nekultura.cz
Krajská města:   Brno  České Budějovice  Hradec Králové  Jihlava  Karlovy Vary  Liberec  Olomouc  Ostrava  Pardubice  Plzeň  Praha  Ústí nad Labem  Zlín  
TOPlist